top of page
About: About Us
IMG_20180720_132000_edited.jpg

KEZDJÜK AZ ALAPOKNÁL

Hosszú tervezgetés, ötletelés, egyeztetés után,
2018-ban az oktatóbázis munkálatai megkezdődtek: lekerültek a tornyok alapjai.

A BÁZIS

Az oktatóbázisunk alapvetően négy nagy toronyból áll, melyek közt a felső szinten kialakított járófelületen keresztül lehet mozogni. A tornyok magassága tíz méter, az egyes szintek pedig két és fél méter magasak. Összesen 4500 méter hegesztésre volt szükség, hogy elkészüljön az alapszerkezet. 

 

A fémszerkezet oldalai nyitottak, így könnyen átlátható a teljes létesítmény. A szerkezet belső terében kialakítottunk egy féltetőt is, mely 150 fokban állítható.

Akár negyven ember is végezhet egyszerre munkát úgy, hogy ne zavarják egymást. A tornyok egymástól függetlenül is használhatók, akár külön-külön csoportokban, más oktatókkal, tematikával.

IMG_20210630_081712_edited.jpg
IMG_20190930_114557_edited.jpg

AKASZTÁSI PONTOK

Nem szerettük volna, ha nincs elég akasztási pont a bázison, szóval elhelyeztünk rajta nagyjából 900 darabot. Ezek egyesével is elbírnak több mint egy tonnát, így nem kell félni attól, hogy eleresztenének egy-egy karabiner alatt. 

ALAGÚTRENDSZER

Nem csak felfelé, de lefelé is építkeztünk.

 

A talajszint alatt egy összetett alagútrendszert építettünk ki, 230 méternyi hosszúságban, több lehetséges útvonallal, kijárattal, számtalan lehetséges akadállyal, mellyel gyakorolhatóak az extrémebb mentési feladatok is.

 

Ez a járatrendszer nem játék, komoly szakmai felkészültséget igényel. Elsősorban mentést végző személyek számára készítettük, de egyéb, zárttéri munkavégzésre is berendezhető.

IMG_20201208_150006_edited.jpg
IMG_20191214_100252_edited.jpg

ANTENNATORONY

Jelenleg a legmagasabb pontunk az antennatorony teteje. Ez tizenöt méter magasságban található. Megközelíthető a talajszintről, de akár a főtornyok valamelyikéről is átmászható.

 

Kifejezetten alkalmas arra, hogy gyakorolod a magasba való feljutást úgy, hogy sérülékeny, kényes eszközöket kell feljuttatnod és felszerelned a torony tetejére.

KIKNEK SZÓL?

A bázis elsősorban oktatásra és gyakorlásra szolgál. Alkalmas ipari alpinista segéd tanfolyam és OKJ-s képzés lebonyolítására. Oktatótermünkben akár az elméleti oktatás és a vizsga is megtartható.

Ajánljuk azoknak is, akik önállóan vagy csapatban kívánnak gyakorolni, új technikákat kipróbálni, amiket használhatnak majd élesben is. Teljes munkafolyamatok modellezésében is tudunk segíteni.

Ha nem munka és oktatás céljából érkeztek, hanem csapatépítés a cél vagy egy ügyességi versenyhez kerestek pályát, szívesen részt veszünk ebben is!

Az oktatóbázis készenléti foka jelenleg 35%-os. Ez azt jelenti, hogy már most is alkalmas a fent megfogalmazott feladatok, gyakorlatok elvégzésére, de úgy gondoljuk, hogy az állandóan változó munkakörülmények, az új kihívások miatt folyamatos fejlesztés, bővítés alatt fog állni a következő 2-3 évben. Szeretnénk még több modult elhelyezni a szerkezeten, ami segíteni fogja az alpintechnikai képzésünk szakirányosítását, a speciális feladatok gyakorlását. Szívesen várjuk az egyedi igényeket, ötleteket is!

IMG_20190520_100114_edited.jpg
bottom of page