top of page

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az alábbiakban a SZIA rendszeréről, használatáról olvashatsz részletesebben. Ha mégis felmerül benned valami, amire nem találsz itt választ, nyugodtan írj nekünk egy üzenetet és megpróbálunk minél hamarabb választ adni!

Ki és hogyan regisztrálhat?

A SZIA rendszerébe szabadon regisztrálhat bárki és elkezdheti feltölteni a zárt profilját. Ahhoz azonban, hogy a publikus profil elérhető legyen, igényelni szükséges egy egyedi azonosítóval rendelkező fizikai kártyát.

A regisztrációhoz kattints a "Bejelentkezés" gombra, majd a megjelenő felületen a "Regisztrálj!" feliratra. A regisztráció során egy e-mail címre és egy jelszóra lesz szükséged. Ezt követően már be is léphetsz a saját profilodba.

Mik szerepelhetnek a profilomon?

Személyes adatok, azaz név, e-mail cím, lakóhely, iskolai végzettség, születési év és telefonszám.

Bemutatkozó szöveg, ahol írhatsz magadról pár sort.

Feltöltések, ahol tárolhatod és mások számára olvashatóvá teheted bizonyítványaid, orvosi alkalmasságid, felszerelés felülvizsgálati jegyzőkönyvet és más, munkavállaláshoz szükséges igazolványaid.

Referencia fotók korábbi munkáidról.

Milyen adatokat kötelező megadnom?

A regisztrációkor az e-mail címet kötelező megadni, melyhez a rendszer hozzárendeli az egyedi azonosítódat. Az egyedi azonosítójú fizikai kártya igénylésekor a nevedre, a születési helyedre és születési évedre is szükség lesz, mely rákerül a kártyára. Ezen felül igazolnod kell azt is, hogy rendelkezel valamilyen szakirányú képzettséggel, amely indokolja a kártya szükségességét.

Mire és hogyan használható az egyedi kártya?

A kártyán szerepel egy QR-kód, amely bármelyik okostelefonnal beolvasható. Ez a QR-kód elvezet a publikus oldaladra, ahol minden, általad elérhetővé tett információ olvasható, a feltöltött fájlok letölthetők, a referencia fotóid láthatók. Ha valaki, például a munkaterületre érkező munkavédelmi szakember ellenőrizni szeretné azt, hogy minden kötelező dokumentummal, végzettséggel rendelkezel a biztonságos és szabályos munkavégzéshez, nem kell magadnál tartanod minden bizonyítványod másolatát papíron, elég felmutatnod a kártyádat, ahol ezeket az iratokat át tudja nézni és akár le is tudja tölteni.

Miért QR-kódra?

A QR-kód egy nagyon elterjedt módja annak, hogy egyedi linkeket, webcímeket osszunk meg egymással. A kód teljesen egyedi, minden egyes weboldalhoz külön-külön QR-kód tartozik. Mivel szinte mindenkinél van már okostelefon, amellyel pár pillanat alatt beolvasható egy QR-kód, így sokkal célszerűbb és gyorsabb ezt használni, semmint az egyedi felhasználó weboldalának címét megosztani.

Tesztverzió?

A SZIA jelenleg nem teljes, bizonyos tervezett funkciók még hiányoznak. A most beinduló szolgáltatás egy próbaverzió, mellyel tesztelni szeretnénk a rendszert, mire képes, mivel tud többet nyújtani, mint egy papír alapú dokumentáció. A visszajelzésekre, új ötletekre figyelünk, várjuk ezeket! A szolgáltatás nem csak nekünk, hanem minden ipari alpinistának készül!

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

A szolgáltatás az idei évben, a tesztüzem alatt ingyenes. A későbbiekben éves előfizetési rendszerben fog működni.

bottom of page